ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Печерне книгодрукування

Верховна Рада України не перестає дивувати своїми чудернацькими вчинками у царині книговидавництва. Наслідуючи приклад українського Гаранта Віктора Федоровича Януковича, друковані творіння якого зводяться, здебільшого, до розлогих та сухих виступів з вузьким читацьким колом, управління справами ВР на недавньому тендері “розпиляло” майже 2 мільйони гривень на видавництво літератури. При цьому тиражу специфічних бюджетних книг може позаздрити будь-який популярний сучасний письменник, включно з класиками — понад п’ять тисяч примірників.

Так ось, в епоху шаленого розвитку Інтернет-технологій цього року у світ вийдуть “унікальні” видання від парламентських творців-канцеляристів: стенографічні звіти накладом 5100 примірників, бюлетені — 8750 прим., парламентські слухання — 2500 прим. Ще 3000 примірників буде віддруковано під назвою “продукція аналогічна”.

По суті, управління справами Верховної ради зголосилося “інвестувати” кошти платників податків у продукти, які після друку перетворяться на макулатуру. У кращому випадку стенографічні звіти, бюлетені, парламентські слухання стануть окрасою, припалих пилюкою шаф у кабінетах чиновників.

Марнотратство є великим задоволенням для держави з маленькими зарплатами. Однак це не лякає десяту частину співвітчизників, котрі обгородилися від решти парканом достатку та “жирують”. А ринок української літератури перебуває у напівзашморгу російськой кнігі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram