ГоловнаБлогиБлог Олега Медуниці

Сумщина фінансує Януковича: півмільярда вже у касі «Сім’ї»

Азарову-Януковичу треба більше грошей. У бюджетах грошей нема. Тому вони вирішили доїти регіони. Збирають податки з підприємств авансом. Фактично ріжуть курку, яка несе золоті яйця. Тим більше, що наші курки можуть нести яйця ще й наперед.

З 1 січня 2013 року всі підприємства, дохід яких більше 10 млн. на рік, зобов’язані платити податки наперед.

З Сумщини наперед вже забрали майже півмільярда гривень. Більше сплатили тільки Дніпропетровська (2704,9 млн), Донецька (1867,4 млн), Запорізька (637,97 млн), Луганська(1061,6 млн), Одеська (553,04 млн), Полтавська (878,62 млн), Харківська (509,73 млн) області та місто Київ (5434,38 млн). Виходить, що Сумщину чомусь прирівняли до індустріальних регіонів.

Загалом станом на 1 грудня 2012 році сума сплачених наперед податків до Державного бюджету України становила майже 18 млрд грн.

А ще в 2011 році Віктор Янукович давав вказівку прем`єр-міністру заборонити стягувати податки наперед. Та й сам Микола Янович критикував «папєрєдніків», мовляв, таким чином вони затикають «дірки» в бюджеті.

Сьогодні ж, як розповів один з підприємців, у податковій зголошуються повертати ПДВ за минулий рік лише за умови сплати податку на прибуток наперед. Таким чином підприємства залишаються зовсім без обігових коштів. Замість того, щоб вкладати кошти в модернізацію підприємства, у підвищення заробітної плати, вони змушені віддавати їх як податки, причому наперед.

У той же час сумчький губернатор розповідає про «єдині інвестиційні вікна» і полегшення ведення бізнесу. А місцева податкова продовжує «доблесно» видушувати податки з підприємців.

Олег Медуниця Олег Медуниця , Народний депутат України, "Батьківщина"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram