ГоловнаБлогиБлог Олега Медуниці

Кабмін на чолі з Азаровим планує закриття закладів позашкільної освіти

Із прийняттям Бюджетного кодексу України склалася ситуація, коли для всіх ланок освіти запроваджено однаковий механізм фінансування, окрім позашкільної, яка фінансується з місцевих бюджетів і винятково за залишковим принципом. Але результати всеукраїнського дослідження, проведеного у 2012 році, свідчать, що 70% дітей бажають отримувати позашкільну освіту в гуртках і секціях. Разом із тим тільки 40% опитаних дітей мали таку можливість. Не дивлячись на це, Міністерство фінансів вважає, що найбільш ефективно економити бюджетні кошти саме на закладах освіти, а особливо позашкільної, музичних школах і школах естетичного профілю, які від тепер мають працювати на самофінансуванні.

Депутати від опозиції категорично проти закриття мережі позашкільних закладів. Для цього у парламенті зареєстрували проект постанови про впровадження мораторію на закриття навчальних закладів системи позашкільної освіти, у тому числі закладів освіти у сфері культури, державної та комунальної форми власності.

Ініціаторами документу є народні депутати від фракції ВО «Батьківщина» Лілія Гриневич і В‘ячеслав Кириленко. Цей проект постанови вже включений в порядок денний і буде розглядатися на засіданні Верховної Ради.

Ми не допустимо закриття мережі позашкільних закладів. Досить батькам залазить у кишені!

Олег Медуниця Олег Медуниця , Народний депутат України, "Батьківщина"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram