ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна
Спецтема
Горячие точки Киева

За зрив обговорення Генплану погрожують вбивством громадським лідерам

Сьогодні, 27 червня, в Управління архітектури Київської міської державної адміністрації (м. Київ, вул. Хрещатик, 32 - кут Хрещатик - Прорізна), о 10.00, без жодних оголошень, виключно в телефонному режимі, влада намагалася зібрати представників підконтрольних органів самоорганізації населення (ОСН) м. Києва для узгодження історико-архітектурного опорного плану м. Києва як складової частини Генплану 2025.

Планом передбачено забудову буферних зон Лаври та Софії, Володимирської гірки, Андріївського Узвозу, всіх центральних парків та історичної частини міста, яку ще не виключили з "центру" (як зробили з половиною вулиці Хрещатик).

Після того, як активісти громадських рухів зірвали громадські слухання в Подільському та Дніпровському , Деснянському районах, - Попов наказав перенести обговорення на грудень. Причина - вади головного документу та необхідність долучення широких громадських кіл до його майбутнього обговорення.

Однак не варто недооцінювати авторів Плану. Сьогодні вони намагалися провести закрите обговорення. Громадські активісти прийшли під зачинені двері управління архітектури та, разом із журналістами, спробували потрапити на цей захід. Влада злякалася чергового резонансного опротестування громадою своїх ініціатив та відмінила слухання. Ці міроприємства організовано у кращих традиціях «регіоналів»: зачинені двері, купа чиновників, масовка із числа працівників комунальної сфери і… сторонні охоронці ідеї референдуму та Генплану у штатському. Один з них, на очах журналістів та пікетувальників, пригрозив вбивством учасниці заходу Олені Єскіній, яка, по його закінченні звернулася із заявою про це до місцевої міліції.

Аби формалізувати грабунок столиці, місцева влада йде «по головам» киян. Вона використовує перевірені на Донбасі прийоми приватизації підприємств та цілих міст. Не виключено, що вже завтра «київський владний каток» націлиться й на вас. Сьогодні варто не зволікати з консолідацією справжніх патріотів Києва і продовжувати боротьбу проти злочинних ініціатив місцевої влади української столиці. Можливо саме такі події нарешті розбудять киян і вони стануть активно долучатися до громадського спротиву, захисту інтересів простих людей. Без Києва та киян не можлива жодна акція протесту, вони можуть стати локомотивом громадянського суспільства в Україні. Вставай, Києве!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram