ГоловнаБлогиБлог Олега Костюшко

Києву зараз вибори не потрібні!

Партія Регіонів, як і очікувалося, знов обдурила опозицію. Маємо Постанову ВР «Про призначення чергових виборів Київської міської ради та Київського міського голови», яка не дає відповідей на низку важливих запитань: чи дострокові вибори відбудуться у Києві, чи чергові, за яким принципом (мажоритарним, змішаним чи партійних списків) проводитимуться вибори та інш.

Мені, як киянину, як мешканцю міста, де поки що «рулить ПР», мати опозиційного мера, з точки зору можливості виділення коштів на роз’язання комунальних, дорожних, соціальних та інших проблем, об’єктивно не вигідно. Говорю це як людина – політично не заангажована, тобто така, яка не перебуває в лавах Об’єднаної Опозиції.

Я розумію, що незабаром депутати Київради перестануть бути легітимними. Як на це в практичній площині відреагують кияни? Думаю, що ніяк, так само, як не відреагували на знищення районних рад у місті Києві.

З великою ймовірністю можна стверджувати, якщо адміністратор Попов і надалі кермуватиме столицею за відсутності обраного мера, це не змусить киян вийти на барикади.

Якщо влада та опозиція не спроможуться висунути прийнятну для всіх, і зокрема, самих киян, мерську кандидатуру (а це може бути – або Порошенко, або Пилипишин), вибори мера виявляться заздалегідь програшними і для киян, і для опозиції, але тільки не для влади.

Зараз у Києві знайдеться 500-700 мешканців, котрим ці вибори справді потрібні. Це – або опозиціонери, або ті, хто мріє стати депутатом Київради, або ті, хто їх підт римують і, відповідно, на цьому професійно заробляють. Сюди ж, безперечно, можна додати ще тих, хто хоче стати мером, або ж - відправити в мери своїх політичних колег по опозиції. З метою самим поборотися за президентський пост. І все!

Натомість, решті киян ці вибори «до лампочки». Здорових, аполітичних киян питання київських виборів, ну майже, не обходить.

Олег Костюшко Олег Костюшко , ​Голова Благодійного та екологічного фонду, підприємець
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram