ГоловнаБлогиБлог Олександра Аронця

Партія регіонів VS «Свобода»

Цей тиждень у роботі Верховної Ради був дуже гарячим. Але цікаво те, що нерви здали саме в регіоналів.

Після цілком законних і логічних вимог свободівців, які полягали в тому, що депутати, як державні службовці, на засіданнях зобов’язані розмовляли виключно державною українською мовою, регіонали та комуністи вдалися до абсурдних вигуків по відношенню до всіх свободівців.

Фото: EPA/UPG

Абсурд не тільки в тому, що багато регіоналів навіть не знають, а що ж таке це слово «фашист», але й те, що фашизм і диктатуру в Україні, з небаченою швидкістю запроваджує кримінальний режим Януковича. Від цього «фашизму» «сім’ї» постраждав уже не один регіонал, проте вони вперто, як стадо баранів повторяють за помахом руки Чечетова «фа-ши-сти».

 Виходить, що хто вимагає дотримання закону та Конституції, той «фашист»?

Після однієї з таких словесних сутичок і виникла доволі серйозна бійка в залі, де регіонали навіть не засоромились вдарити жінку, депутата Ірину Сех.

Після бійки нерви здали також у одного з колишніх лідерів ПР Бориса Колеснікова. Здали очевидно від того, що він не в змозі забезпечити для своєї партії результативне голосування, та й взагалі, від того, що пішов на «пониження». З міністра перетворився на простого депутата, якого, до того ж, заставляють щоденно ходити на роботу! Тому гадаю, що в нього у зв’язку з цим психологічна травма. Тим паче, що його запеклий ворог, про якого він казав "дешевий клоун...музейний крадій" - Діма Табачнік, залишився міністром, а він, мільярдер - ні!

Тому Борис Колесніков вирішив з’ясувати стосунки, чисто «по-пацанськи», і не з яким не будь депутатом, а з простим помічником депутата, який фіксував кнопкодавів з балкону, тобто, як всім відомо, зі мною. Хто ще не бачив, пропоную вашій увазі дуже цікаве відео, де мільярдер Колесніков знімає з себе маску «європейського демократа», і показує хто він насправді.

Однак, на цьому війна регіоналів зі мною не закінчилась)) Наступного дня приходжу я на своє робоче місце, де попереднього дня фіксував порушників, а там повно помічників депутатів-регіоналів! Я просто фізично не зміг фотографувати. Згодом мені сказали, що по фракції ПР було доручення, щоб кожного дня пленарних засідань, помічники приходили на 9 ранку і займали місця біля краю балкону.

Таким чином, парламент сьомого скликання змінився просто кардинальним чином. Сьогодні депутати-регіонали приречені на 5 років примусових робіт, адже як ще охарактеризувати те, що на засідання практично в повному складі ходять регіонали, навіть ті, які минулого скликання приходили до стін парламенту лише кілька раз, наприклад Іванющенко. Більше того, завдяки мені, тепер працюють також помічники регіоналів. Для того, щоб прийняти якесь рішення, регіоналам навіть не вистачає комуністів, адже особисте голосування це крапка на всій тій вакханалії, що була звичною в минулому парламенті. Парламент більше ніколи не буде ручним песиком Януковича, а тому регіонали нервують. Тепер слід домовлятися з опозицією і приймати тільки ті рішення, які йдуть на користь Україні. І нехай не відразу все проходить гладко, вони все ще показують, що вони «головні», тому ніяких виборів у Києві. Але це вже тактичні ігри, які рано, чи пізно закінчаться для них поразкою. А те, що вони про це знають, свідчить той факт, що в приватних розмовах, деякі регіонали підходять до свободівців і кажуть, що розуміють, що влада все ж зміниться, а вони нічого поганого не хочуть для країни, і щоб в майбутньому це врахувати!

P.S. Про фальшивість і штучність вигукувань регіоналами слова «фашист» свідчить також те, що на засіданнях парламентських комітетів, вони чомусь нікому зі свободівців подібного не кажуть! Натомість всі свободівці вимагають, і на засіданнях комітетів, спілкуватись українською!

Для довідки. На останньому засіданні парламентського комітету з питань культури та духовності регіоналка Таісія Повалій проголосувала за відзначення 140-річниці від дня народження основоположника українського націоналізму Миколу Міхновського! Там ще цього року 130 річниця від дня народження Дмитра Донцова))

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram