ГоловнаБлогиБлог Марини Бурмаки

Сучасні мультфільми сексуально дезорієнтують дітей

У нашій свідомості мультфільм - це те, що апріорі призначено для дітей. Тоді чому ж у батьків є сумніви відносно безпеки іноземної мультпродукції?

На жаль, ці сумніви не безпідставні.

Адже казка - це те, що формує у дитячій свідомості модель навколишнього світу, образи мами і тата, друга і ворога, добра і зла, всього того, на що малюк орієнтуватиметься усе життя, як на духовний компас.

Візьмемо до прикладу найголовніший орієнтир для майбутнього життя дитини - образ жінки.

Тут криється справжня бомба уповільненої дії. Тому що систематичний перегляд американських мультфільмів призводить до згасання у дітей функцій продовження роду.

Схематично, досягається це так. Дивлячись на героїнь мультфільмів, дівчатка засвоюють стереотипи майбутньої сексуальної поведінки, внутрішніх душевних якостей, а у хлопчиків формується матриця, до якої вони будуть підсвідомо прагнути у виборі супутниці, матері своїх майбутніх дітей.

У сучасних мультфільмах образ жінки полишений будь-якої романтики і таємниці шляхом наділення його дорослим реалізмом, фізіологічністю і жорстокістю.

Професійні дитячі психологи називають «інтелектуальним розбещенням» те, що роблять з нашими дітьми іноземні, головним чином - голлівудські мультфільми.

Зверніть увагу: «романтична» героїня веде себе як мужлан або, взагалі, супермен. Апофеоз цього процесу - фантастичні мультфільми про роботів чи мумій, де нерідко жінка просто демонізується.

Нам варто знати, що образи жінок, щедро наділені у мультиках чоловічими якостями, призводять до змішування ролі статей у житті, що при певних умовах у майбутньому може викликати і більш глибоку сексуальну дезорієнтацію молодих людей.

Ну а садизм у дитячій мультиплікації - це не просто буденне явище. Ми з Вами є свідками, як на наших очах чужі люди змінюють психіку наших дітей. З екрану показують не просто красиві сцени убивства. Це - девальвація смерті, що перекроює всю систему дитячих уявлень про світ. 

До сексуалізації в мультиках наші діти також уже звикли. Там жінки реалістичні, фізіологічні, мають прекрасно розвинуті форми дорослих жінок, якими вони вміло користуються. Героїні сміливо проявляють свої симпатії до протилежної статі, їх спокуслива поведінка вульгарна і спрямована на конкретний результат.

Дитячі психологи переконані, що дорослі стереотипи поведінки у мультфільмах показувати не можна! Це розгальмовує у дитини сексуальну сферу, до чого малюк ще не готовий ні функціонально, ні морально, ні фізично.

Не маючи нормального виходу, ці переживання калічать психіку дитини. У майбутньому у неї будуть серйозні труднощі зі створенням сім’ї і продовженням роду.

Але дітям подобається дивитися телебачення.

А ми спокійно спостерігаємо, як наших дітей калічать не наші мультфільми…

Фильм «Влияние мультфильмов на сознание детей»

Марина Бурмака Марина Бурмака , Політолог, громадський діяч, президент Українського Центру суспільного розвитку
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram