ГоловнаБлогиБлог Макса Левина

Айдар. День четвертий-п’ятий

В казарму заходить схвильований Льоша.

- Ми тільки шо другий раз народилися. Поїхав на “передок” з хлопцями на машині — забрати речі свої. Попереду зміна на автобусі їде, ми за ними. З автобуса бійці тільки вигрузилися. Автобус стоїть, а ми метрів за 100 від блок-поста. Нам на зустріч хлопці на БМП. Кажуть стійте тут, чекайте. Стоїмо, вже думали під’їхати ближче, і тут як почав х..чити "Град". Бух-бух-бух, прямо біля автобуса. Ми з машини врозсипную, по бліндажам, в окопи — хто куди. Пересідили. Ще другий "Град" рубанув десь трохи збоку. Сидим в окопі, холодні.

З коридору лунає гітара. Командир Зола, виявляється, дуже гарно грає. Біля вікна маленький концерт — на столі колонка-підсилювач, хлопці без футболок, курять. За вікном сідає сонце, бородатий боєць знімає Золу на смартфон — “ну ты красава командир!”.

Сьогодні на “передку” тривають бої за військову частину недалеко від Металіста. Вночі були перестрілки. Українські військові вибивали “сепарів” з підземелля.

Зранку в Айдарі нова “здобич”. Заступник начальника райвідділу Славяносербська. Фетисов Олег Миколайович. Дядько з пузом в цивільному одязі пише пояснювальну.

Фото: Макс Левин

Його зловили на одному з блок-постів — вертався з Києва. Ще в травні місяці він з 20-ма підлеглими склали зброю під тиском сепаратистів з ЛНР. Написали заяву про відпустку. І з того часу частина міліціонерів сидить в Славяносербську по домівках — мабуть городи сапає. Фетисов їздить в Київ здавати сесії в Академії Внутрішніх Справ. Вчиться, кар’єру будує. На питання, чому він зі своїми підлеглими не стоїть на блок-постах Луганської області, відповісти не зміг.

***

Макс Левин Макс Левин , Фотокорреспондент LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram