ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

Вимога відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка - питання національної безпеки

В умовах, коли міліція фактично втратила контроль над кримінальною ситуацією в країні, до того ж сама фігурує в багатьох злочинах, коли значні ресурси витрачаються не для боротьби із злочинністю, а для переслідування і тиску на опозиційних політиків та усіх незгодних з режимом, - вимога відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка стає не просто справою честі для влади, а питанням національної безпеки.

Нездатність керівництва МВС адекватно реагувати може призвести до соціального вибуху. Так, нещодавно у Луганську жорстоко побили та зламали щелепу журналісту місцевого телеканалу "Ірта" Сергію Остапенку. Як відомо, Остапенко відомий своїми журналістськими розслідуваннями і критичними матеріалами. Він також є співавтором проекту "Досить мовчати".

Обласне управління Міністерства внутрішніх справ раніше подало на Остапенка позов до суду через його критичні матеріали.Варто зазначити, що напади на журналістів в Україні набули системного характеру. Влада намагається лише позначити свою увагу до проблеми через вимоги ЄС. Насправді, саме режим Януковича дав сигнал до нападів на представників ЗМІ.

Охорона можновладців (від президента до окремих міністрів) неодноразово застосовувала силу проти журналістів. Ці факти залишилися безкарними. Потім були 18 травня з побиттям журналістки та неадекватні заяви представників Партії регіонів та МВС.

Цей приклад активно беруть на озброєння нові «господарі життя». Бо мають перед очима відповідні випадки та впевнені у своїй безкарності.

Відставка міністра Захарченка – це те, що потрібно зробити негайно.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram