ГоловнаБлогиБлог Геннадія Ткачука

КСУ збирається продовжити повноваження Київради?

За останньою інформацією в інтернеті, яка стала відома нібито з джерел Конституційного Суду України, «наш самий чесний та гуманний» запропонує провести вибори міського голови Києва у серпні, а вибори Київради - у інший час.

Отже, якщо розвиток подій відбудеться саме таким чином, КСУ вже не зможе заперечити свого статусу «придворного Банкової», який керується не законами, а виключно вказівками Януковича. І ось тут вже окремо хочеться нагадати шановному панству, що неконституційне продовження терміну повноважень Київради є кримінальним злочином, від якого судді КСУ чи чинний президент не сховаються за недоторканністю або термінами давності.

Влада чудово розуміє, що виграти на вільних і демократичних виборах у Києві вона не зможе, тому й робить усе можливе, щоб створити видимість своєї перемоги шляхом маніпуляцій, фальсифікацій та тиску. Так є в Києві, і так є, на жаль, по всій країні. Очевидні речі, що затягування з проведенням виборів у Києві немає жодних правових підстав і має винятково технологічний характер, мета якого – забезпечити перемогу провладного кандидата. Кандидата, який представлятиме інтереси «сім’ї», а не інтереси киян.

Партія «УДАР» твердо стоїть на позиції щодо необхідності висунення єдиного опозиційного кандидата. Ми закликатимемо своїх виборців голосувати саме за нього. Формула демократії у застосуванні до столиці проста: вибори в Києві мають бути проведені вчасно і чесно. Крапка. Усе інше від лукавого.

Якщо влада спробує продовжити роботу нинішньої Київради після 2 червня, ми не дамо їй працювати (бо її повноваження закінчаться), не дамо продовжувати грабувати місто.

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram