В Україні завершився кінофестиваль «Єдність і толерантність»

Всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно для дітей та підлітків «Єдність і толерантність» добіг кінця. Фестивальні покази відвідали понад 12 тисяч глядачів. У рамках кінофоруму відбувалися безкоштовні покази короткометражних фільмів для юної аудиторії, а також дискусії з модераторами.

Подія тривала в Україні з 16 вересня по 26 листопада 2015 і охопила 13 міст: від мільйонників Києва та Львова до невеликих Слов'янська і Краматорська.

У рамках програми були показані 19 фільмів із 15 країн, у тому числі з України, Німеччини, Франції, Великобританії та Росії. Фільми були розділені на три блоки для різних вікових категорій – від 5 до 18 років. У кожному з міст-учасників протягом трьох днів відбувалися покази та обговорення переглянутого матеріалу з глядачами.

Гостями фестивалю виступили режисери предствалених у програмі фільмів: Манук Депоян та Людмила Дубова (Україна), Фабіан Ребеццо (Мозамбік), Сюзанна Казарес Домінго (США), Іван Мацца (Венесуела) і Мірьям де Віт (Нідерланди). Кінематографісти зустрілися з аудиторією і відповіли на запитання про фільми.

Також у рамках фестивалю «Єдність і толерантність» відбувся конкурс дитячих малюнків і фотографій: участь взяли 362 роботи. Переможців у трьох вікових групах визначило відкрите голосування. Автори найкращих робіт розділили призовий фонд конкурсу – 30 планшетів, і ще 30 учасників отримали заохочувальні призи.

Фільми для програми були відібрані за допомогою експертів найбільшого європейського фестивалю короткометражного кіно Interfilm Berlin. Серед них – номінант на «Золотого ведмедя» Берлінського МКФ, короткометражка режисера-асистента Уеса Андерсона про футбольних фанів і класична чеська анімація «Торт». Тематика стрічок стосується різних проявів толерантності: від взаємин однолітків у класі до сприйняття біженців.

Організатор фестивалю «Єдність і толерантність»: Goethe-Institut в Україні. За підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, за участі фестивалів Interfilm Berlin і KUKI teen screen, а також компанії «Артхаус Трафік».

Фестиваль дякує медіапартнерам: Піксель, Наше радіо, Журнал Фокус, oKino.ua, LB.ua, UAUA.info, Promum, ГУРТ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram