Спецтема
Коррупция - СТОП!

Козова. Скарга щодо неналежного розслідування кримінальної справи

Прошу Вас прийняти законні міри щодо неналежного розслідування кримінальних справ в Козівському РВ в Тернопільській області, в яких я та моя дружина Кравчук Ольга Володимирівна є потерпілими, а саме:

20.05.2010 року мною була подана заява в Козівський РВ про те, що колишній чоловік моєї дружини гр. Василик Богдан Федорович всупереч рішення Козівського районного суду від 31.05.2000 року умисно, без дозволу, розбив цегляні стіни, розбивши в них входи до кімнат нашої половини будинку, які були замуровані згідно рішення суду в присутності судовиконавців району, що він признав на суді, безнаказанно забороняє нам користуватися нашою частиною будинку, в якій облаштував склад зернових культур, борошна та цукру, а також багато різних товарів, відрізав чугунні батареї парового палення, пошкодив штукатурку на стінах, поламав меблі та підлогу, умисно знищив наше майно, яке є невід’ємною частиною нашої житлової площі і самовільно, безплатно протягом 10 років користується нашою частиною будинку та підсобними приміщеннями, так як у 2000 році я з дружиною були вимушені поїхати на заробітки за кордон, де працюємо різноробочими, але періодично приїжджаємо.

Гр. Василик не впускає нас в нашу половину будинку, і ми змушені проживати в іншому районі.

На вище вказану заяву м-р міліції Сталена Вікторія Вікторівна, так як її було доручено досудове слідство, яка фактично ніякої перевірки не проводила, а також не призначала ніякої експертизи по оцінці заподіяної шкоди, не провела інших дій для об’єктивної перевірки, не оглянула місця події, не опитала свідків – сусідів, а вже 25 травня винесла постанову про відмову стосовно Василика Б.Ф.

Я був вимушений визвати дружину, Кравчук О.В., яка знаходилася в Португалії, приїхавши в смт. Козова, вона теж звернулася 06.06.2010 року з аналогічною заявою в Козівський РВ по перешкоджанні в проживанні гр.. Василик Б.Ф. і описала більш детально про вище вказані факти. Перевірку заяви знову було доручено Сталеній В.В., яка поперекручувала пояснення, без об’єктивної перевірки та експертизи, винесла постанову про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно гр.. Василик Б.Ф.

14.06.2010 року моя дружина звернулася в Козівський суд про прийняття справедливого рішення, але суд відмовив і виніс постанову про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно неправомірних діянь гр.. Василик Б.Ф., який навіть не з’явився у суді.

Ми зверталися в прокуратури району на області, а також УВС в Тернопільській області неодноразово, але на наші скарги ніхто не реагував, були одні відписки.

Зі слів начальника Козівського РВ міліції мені стало відомо, що злочинну діяльність гр.. Василика Б.Ф. покриває голова Козівської райдержадміністрації п. Пудлик Юрій Йосипович, який являється його компаньйоном по бізнесу і оберігає його від втручання правоохоронних органів, після чого мені стало зрозуміло, чому наша половина будинку та гаражу завалена десятками тон цукру, зерна та борошна та інших товароматеріальних цінностей.

Так як моїй дружині подзвонили і вона разом зі мною поїхали в Португалію. Там я погрузив особисті речі в автомобіль «Форд Конект», повернувся на Україну в Козову, де відремонтував гаражні двері повісив нові висячі замки та в присутності Василика Б.Ф., вивантажив свої особисті речі, правда, там знаходили лося біля (150) ста п’ятдесяти мішків цукру, 300-4—банок скляних, мішки з зерном та нові прості мішки від цукру.

Даний товар належав гр.. Василик Б., який заявив що хоче забрати, але я спішив, так як мав зустріч в Тернополі і сказав йому, що 21.07.2010 року я договорився, що будуть вставляти пластикові вікна і гр.. Василик забере своє зерно, цукор, ну все інше.

Я взяв камеру та зняв на відео свої особисті речі, а також мішки з цукром гр.. Василика і попереджав , щоб без мене в гараж не ліз, так як там вже є і мої особисті речі, закрив на висячий замок та поїхав в Тернопіль, тому що запізнювався. Це було (19.07.10 р.)

21.07.2010 року я зайшов в селищну раду і так як я попередньо договорився з зам. Голови, щоб він дав мені депутата с/ради, так як мені вставляли пластикові вікна і щоб не було проблем з гр.. Василик Б.Ф. (застрахувався), та коли ми разом гр.. Петрів Ганною Михайлівною під’їхали на Надрічну 15, то я побачив біля дверей розсипаний цукор і в дверях не було мітки (цвях в лиштві) (на відео видно я показую пальцем) так я сказав, що це сліди зламу, а коли я подивився в гаражне вікно, то в гаражі вже не було цукру, зерна.

Ми вдвох порадилися і вирішили їхати писати заяву, що і зробили.

Приблизно через одну годину після написання заяви, на місце приїхала слідчо-оперативна група, яка виявила сліди злому, поняті були дід високий десь приблизно 65 років і жіночка десь таких років.

Відкривши двері гаража, у висячому замку була жовта суміш схожа на клей і, як я потім зрозумів, щоб не запхавши ключа в замок, я вирву скоби і покрию сліди злому (чого я не зробив), ту рідину експерт виколупував шолом (видно на відео). Я не виявив в тумбочці три тисячі євро та телефон «нокіа», які я поспішаючи забув 19.07.2010 р. та других особистих речей нових на суму не менше як 60 тис. грн., а також були відсутні цукор, зерно, банки скляні в поліетилені та нові пусті мішки від цукру.

По даному факту я дав пояснення офіцеру міліції і як потім виявилося в кінці протокол огляду місця події вже був підписаний понятими які встановляли на другому поверсі вікна, так що вони початку не бачили, та коли ми знайомилися з моїм адвокатом справу то вона не була прошнурована, а також пронумерована, що я і вказав на останній сторінці справи.

21.07.2010 р. десь приблизно біля 20 год. вечора мені подзвонив нач. Козівської міліції п/п-к Демчан О.В., з яким в мене були хороші відносини сказав, щоб я приїхав 22.07. на 10 год. для дачі пояснення по крадіжці.

Коли я прибув 22.07.2010 р. на десяту годину і зустрівся з Демчан О.В., який відправив мене в кабінет зам. нач-ка п-п/ка міліції Степанець Б.О., де знаходилися-т, фамілії не знаю і ще двоє працівників міліції, де я давав ще раз подобне пояснення по крадіжці.

В цей час до кабінету зайшов в цивільному п. Степанець Б.О. безпричинно почав кричати на мене та вимагав, щоб я не вказував в заяві (так як вони заставили переписати заяву) про крадіжку трьох тисяч євро так як буде (висяк).

На вимогу п. Степанця Б.О., я пояснив, що за кордоном я гроші не гребу лопатою і дану вимогу не можу задовольнити, що нам з дружиною тяжко працювати.

Після сказаного мною п-п/к Степанець Б.О різко підійшов до мене і наніс мені ліктем два удари в грудну клітку від яких мені не дало дихати і я пригнувся і в добавок, я получив третій удар по плечу.

Побачивши таку поведінку, зам. нач. Степанець Б.О, я підійшов до вікна і у відкриту квартирку почав кликати людей, взиваючи про те, що мене б’є міліція, але п. Степанець Б. відтягував мене за руку від вікна, при цьому погрожував мені затриманням, сказавши до лейтенанта, який брав в мене пояснення, щоб той оформляв мене в суду, а також привів двох понятих (арештованих) в присутності яких, я давав пояснення про крадіжку.

Побачивши неладне, я попросився в л-та на вулицю подзвонити і л-т, подумавши декілька хвилин, відпустив мене.

Я вийшов з кабінету і різко сів у машину, під’їхав у прокуратуру , де я нікого не побачив так як була обідня перерва, я заховав машину в селі та попросив офіціантку , щоб визвала мені таксі, офіціантку я знав, так як ми часто обідали з нач. Демчином О.В.

Коли таксі приїхало, я попросив щоб водій завіз мене в Тернопіль обл.. прокуратуру, щоб дали мені направлення в СМЕ, де в мене (відібрали) зняли побої і вже я не повернувся в Козову, здзвонившись з адвокатом.

23.07.2010 року я знову приїхав на Надрічну – 15, куди привіз знову особисті речі попередньо домовившись з нач. РВ Демчан О.В., що він виділить мені працівника міліції для уникнення проблем з гр.. Василик Б.Ф.

Через деякий час прибув експерт та Сталено В.В. я виложив речі в гараж та закривши гараж повіз працівників міліції на каву, де через декілька хвилин прибуло ще четверо працівників міліції та двоє понятих і сказали, щоб я проїхав з ними в РВ міліції.

Вийшовши з кафе на вулицю я побачив багато людей, при цьому я відмовився прослідувати в РВ міліції, а сказав, що пояснення можу дати тільки в прокуратурі.

Працівники міліції десь передзвонили по мобільному і так як було на вулиці багато людей погодилися, щоб пояснення я дав у прокуратурі району, відібрали пояснення працівники міліції, ще написали на мене протокол по ст.. 173 АКУ з чого я зрозумів, (що мені хочуть зплести ляпті)

Я теж звернувся зі скаргами в УВС прокуратури та адміністрацію області був на прийомі в генерала Бортня Ф. та п. Цимбалюка, але результатів як не було так і немає.

Я виїхав в Португалію із телефонної розмови з адвокатом я взнав, що мені Козлівським судом дали 5 діб арешту, щоб я не путався в них під ногами.

Коли експерт знімав відбитки, то порошком до цих пір вони обліплені і знято було десь 15 відбитки на фотоапарат експерта, а в справі є всього два.

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram