300 студентів - 300 героїв

В нашій історії є кілька вражаючих і надихаючих на боротьбу сторінок. Одна з таких - подвиг трьохсот студентів, які зійшлися в нерівному бою з бандою Муравйова.

300 студентів - 300 героїв
Фото: ukranews.com

Цей вчинок на той час спричинив справжній інформаційний розголос по всій Україні, а також відкрив багатьом очі на правду про "братній народ". Ще довго після тих подій наступні покоління повстанців брали приклад з відважних крутянців.

Той факт, що більшовики зрівняли з землею могили загиблих студентів говорить про те, що вони страшно боялись будь-якої згадки про той легендарний бій. Шкода, але до сьогодні так і не знайдено ті могили.

Фото: 048.ua

Завдання кожного свідомого українця пам'ятати про героїчний вчинок студентів у бою під Крутами, але також потрібно пам'ятати чому це сталося, чому 300 студентів зійшлися в боротьбі з багатотисячним військом. Все через беззубе керівництво УНР, яке тягнуло до останнього з проголошенням незалежності, розігнали і деморалізували регулярне військо, вели безглузду зовнішню політику. Ці уроки історії варто пам'ятати.

Слід також пригадати, що 29 січня 1918 року почався так званий "січневий заколот", який організували більшовики. Цей заколот було успішно придушено.

Пам'ятаючи про славні подвиги наших предків, ВО "Свобода" щорічно влаштовує в Києві заходи щодо вшанування пам'яті загиблих героїв.

Запрошуємо!

29 січня 2012 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" проведе смолоскипний Марш на честь Героїв Крут та придушення січневого заколоту.

Початок о 18-00 на Майдані Незалежності.

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram