ГоловнаБлогиБлог Андрія Мамалиги

Диктатура НікЧем

Любий авторитарний режим опирається на боягузливих нікчем.

Чинити опір завжди важче ніж його не чинити. Режими Сталіна та Гітлера трималися на громадянах, що знаходили внутрішню мотивацію для виправдання насильства над інакомислячими (політично) або інколи над людьми, які відрізнялися коліром шкіри, віросповіданням чи мовою.

Натомість всі ці режими починалися з «тихих репресій» коли, невдоволеним режимом створювали умови, які б вимушували або покинути країну або замовкнути. Останнє теж не кращий варіант, оскільки невдовзі вони все одно потрапляли в «диктаторську м’ясорубку».

Україна не виняток. На моїй пам’яті два випадки, коли я, через свої політичні переконання та громадську позицію. потрапляв під шалений тиск на роботі, що змусило мене звільнятися за власним бажанням та залишитися без постійного джерела заробітку. Вперше з цим я зіткнувся в 90-му році, а вдруге в 2002 році.

Зараз в 2012-му Янукович переконує світову спільноту, що його режим самий демократичний в світі, але в мене тим часом роботодавець запитує, чи я в робочий час не займаюся громадською діяльністю? Нікчеми знов у «фаворі», бо на них є попит!

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram