ГоловнаСвіт

Людиною, яка захопила заручників у Брюсселі, виявився син чиновника

Психічно неврівноважений чоловік здався поліції.

Людиною, яка захопила заручників у Брюсселі, виявився син чиновника
Фото: lesoir.be

Чоловік, який захопив заручників у брюссельському супермаркеті, виявився сином члена місцевої комунальної ради, повідомляє видання Soir.

Ахмед Уартассі визнав, що зловмисник - його син, під час засідання комунальної ради. Він також повідомив, що син давно потерпає від психічних розладів.

Увечері у вівторок озброєний ножем чоловік захопив близько 30 заручників у супермаркеті. ЗМІ відразу звернули увагу на його дивну поведінку, оскільки, за словами очевидців, він не висував жодних вимог, а говорив, що не хоче потрапити у в'язницю. Тому була висунута версія, що мова могла йти про невдалу спробу пограбування магазину.

Ця людина не була відома поліції у зв'язку з терористичною діяльністю. Проте поліція вжила найсерйозніших заходів: був оточений квартал, на місце прибув спецназ, а на низькій висоті літав поліцейський вертоліт.

Близько 20:15 (21:15 за Києвом) грабіжник без опору сам здався поліцейським. Ніхто із заручників не постраждав, але дехто пережив психологічний шок - і їх доправили в розташований поруч госпіталь. Їм була надана психологічна допомога, і всі пацієнти невдовзі вирушили додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram