ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацгвардія відправила бійців у Олевськ для боротьби з незаконним видобутком бурштину

Гвардійці нестимуть службу разом із поліцією.  

Нацгвардія відправила бійців у Олевськ для боротьби з незаконним видобутком бурштину
Фото: ngu.gov.ua

У зв'язку із  загостренням ситуації з нелегальним видобутком бурштину в Олевську Житомирської області, Національна гвардія направила туди військових.

Про це повідомляється на сайті НГУ.

"У зв'язку із загостренням ситуації з незаконним видобутком бурштину, в місто Олевськ відправлені військовослужбовці Першої бригади оперативного призначення НГУ. Разом з поліцейськими гвардійці нестимуть службу з метою гарантування громадської безпеки та порядку, запобіганню випадкам незаконного вивезення лісо-пило-матеріалів, металобрухту і бурштину", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 16 січня в центрі Олевська в перестрілці між місцевими та приїжджими загинула людина, шестеро дістали поранення. Пізніше в ході обшуків у фігурантів цієї справи було вилучено близько 500 кг незаконно видобутого бурштину.

Сьогодні Верховна Рада відмовилася ухвалити закон про видобуток бурштину.  Законопроект був покликаний створити цивілізований ринок з чіткими правилами участі в ньому. Зокрема, пропонувалося створити старательські артілі, бурштинові біржі, підвищити кримінальну відповідальність за порушення правил охорони надр при видобуванні і под.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, але добувають його переважно нелегальним чином старателі. Видобуток ведеться без дотримання екологічних норм і сплати податків.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram