ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області 11-річна дитина підпалила себе заради популярності в інтернеті

Ім'я відеоблогера, якого наслідував потерпілий, поліція не повідомляє.

У Дніпропетровській області 11-річна дитина підпалила себе заради популярності в інтернеті
Фото: 3dvsem.com

У селищі Авангард Криворізького району Дніпропетровської області 11-річний хлопчик підпалив себе, щоб наслідувати популярного українського відеоблогера. Інцидент стався 26 грудня, повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

Дитина отримала опіки 60% тіла. Зараз він перебуває в лікарні у важкому стані.

Як встановила поліція, троє підлітків 11 і 15 років після перегляду екстремальних відео, які набрали значну кількість переглядів в інтернеті, вирішили повторити їх.

Молодший хлопчик облився горючою речовиною і підпалив себе, інші два товариші знімали все це на відео. Але в останній момент щось пішло не так, як в оригіналі, де блогер після самопідпалу відразу пірнає в воду. Дитина опинилася в лікарні.

"Але в останній момент щось пішло не так, як в оригіналі, де блогер після самопідпалу відразу пірнає в воду. Дитина опинилася в лікарні", - наголошується в повідомленні поліції.

Зараз вирішується питання про внесення відомості в ЄРДР за ст.166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання обов'язків з догляду за дитиною). Батькам потерпілого хлопця може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2-х до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Ім'я відеоблогера, якого наслідував потерпілий, поліція не повідомляє, лише зазначає, що він з України.

Як повідомлялося в листопаді, в Києві п'яний мотоцикліст погрожував підпалити себе і патрульних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram