ГоловнаСуспільствоВійна

Україні потрібні свій план і стратегія повернення Криму і Донбасу, - Наливайченко

"Не раз з'являлися сценарії врегулювання. У них не було головного - наших національних інтересів".

Україні потрібні свій план і стратегія повернення Криму і Донбасу, - Наливайченко

Колишній голова СБУ, лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко вважає, що Україні потрібні свій власний план і стратегія повернення анексованих і тимчасово окупованих територій.

Так він прокоментував інформацію про стратегію врегулювання конфлікту в Україні, запропоновану американськими юристами-міжнародниками обраному президенту США Дональду Трампу.

"Не раз з'являлися сценарії врегулювання ситуації в АРК, в Донецькій і Луганській областях України. У таких сценаріях багато було, але не було головного - наших національних інтересів. Тому що наші національні інтереси, по-перше, не сформульовані владою, а по-друге, не захищаються принципово перед усіма сторонами. А це пряма відповідальність українського президента і уряду", - заявив Наливайченко.

"Україна має всі підстави і докази російської агресії, щоб нав'язувати власний порядок денний, наш інтерес повинен домінувати, тому що мова йде про наших людей і нашу територію", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, що стратегія опублікована в The National Interest. Її автори - американські юристи-міжнародники - пропонують визнати Крим територією Росії, а Донбас повинен отримати status quo.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram