ГоловнаСуспільствоВійна

Число обстрілів на Донбасі різко зросло

Найбільше стріляють на Маріупольському напрямку.

Число обстрілів на Донбасі різко зросло
Фото: Макс Левин

Протягом середи російсько-окупаційні війська 72 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. Це вдвічі більше, ніж у середньому останніми днями.

На Маріупольському напрямку сталося 43 випадки порушення режиму припинення вогню. У районах Гнутового, Талаківки, Гранітного, Старогнатівки відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Поблизу Красногорівки і Павлополя стріляли з мінометів калібру 82 мм, кулеметів, гранатометів і озброєння танка. У бік Мар'їнки, Тарамчука відкривали вогонь з мінометів 120-міліметрового калібру, БМП, крім того, стріляли снайпери. У районах Широкиного і Водяного українські позиції зазнавали обстрілу зі ствольної артилерії калібрів 122 мм і 152 мм, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку зафіксовано 14 провокацій проти сил АТО. У Майорську і Новгородському окупанти застосували зенітні установки, гранатомети, кулемети, вогонь БМП, а в районах оборони українських позицій біля Зайцевого, Шахти Бутівки й Авдіївки - міномети 82 і 120 калібрів, зброю меншого калібру.

На Луганському напрямку зафіксовано 15 обстрілів. Російсько-окупаційні війська порушили режим тиші вогнем з кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї поблизу Трьохізбенки, Кримського, Золотого, Балки Кошарної, Новоолександрівки і Троїцького, а в Новозванівці, крім цієї зброї, обстріли посилювалися мінометами 82 калібру.

Нагадаємо, у вівторок в зоні бойових дій на Донбасі ніхто з українських військовослужбовців не загинув, один боєць був поранений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram