ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував півсотні обстрілів на Донбасі

Противник застосовує важке озброєння.

Штаб АТО нарахував півсотні обстрілів на Донбасі
Фото: Макс Левин

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 34 провокації проти сил АТО. Бойовики обстрілювали підрозділи Збройних Сил України з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї в Гранітному і Талаківці, а в районах Тарамчука, Павлополя, Новотроїцького і Славного ворог застосував міномети калібрів 82 мм і 120 мм. По захисниках Мар'їнки, Красногорівки і Широкиного окупанти вели вогонь з озброєння БМП, мінометів обох калібрів, кулеметів і гранатометів, а у Водяному - зі ствольної артилерії 152-міліметрового калібру і мінометів калібру 120 мм.

На Донецькому напрямку ворог 17 разів порушував режим тиші. Проти військових у Зайцевому, Опитному, Майорську і на Шахті Бутівка противник використовував кулемети, гранатомети, міномети різних калібрів, в районі Авдіївки - зброю всіх калібрів, зокрема артилерію 152 мм.

На Луганському напрямку окупанти тричі стріляли по українських військовослужбовцях. Поблизу Новоолександрівки і околиць Станиці Луганської вкотре застосовували стрілецьку зброю.

Нагадаємо, в середу в зоні АТО загинув один військовий, ще троє отримали поранення. Того дня було зафіксовано 72 обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram