ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир "Азова" подав документи на реєстрацію кандидатом у народні депутати

Андрій Білецький балотується у 217 мажоритарному окрузі в Києві

Командир полку особливого призначення МВС "Азов" Андрій Білецький сьогодні в Центральній виборчій комісії в Києві подав документи на реєстрацію кандидатом у народні депутати України. Про це повідомляє кореспондент LB.ua із ЦВК.

Андрій Білецький подав документи у ЦВК
Фото: Неллі Вернер
Андрій Білецький подав документи у ЦВК

Білецький буде незалежним кандитатом у 217 мажоритарному окрузі в Києві.

"У мене за останній час жодного програшу не було, тому взагалі не хочеться порушувати цю традицію. Збираюся 100% перемогти", - сказав командир "Азова", коментуючи LB.ua свої шанси на перемогу у виборчій гонці.

"Зараз ключовий момент існування нашої держави. І він не буде вирішуватися в цих стінах. Він буде вирішуватися в кожнім разі на полі бою. І я збирався залишатися командиром - тепер вже полку, а не батальйону. Але всі битви, які ми програли - ми програли в парламенті. Бої виграють на сході солдати, а країну здає і віддає тут, у Києві, влада. Тому зараз потрібно привести у владу свіжу кров, аби це змінити", - вважає Білецький.

Він наголосив, що його майбутня діяльність у парламенті буде стосуватися, перш за все, питань функціонування "Азова" й інших добровольчих формувань на війні

на сході країни.

"Мене зараз цікавить передусім питання продовження боротьби, щоб перемоги в тому, що відбувається на сході. За тиждень, що я перебуваю не на передовій, у мене склалося глибоке відчуття, що Україна не розуміє насправді, що вона втягнута у війну і що та не закінчиться - ніякого миру за всяку ціну не вийде.

Для мене однозначно основною діяльністю залишатиметься до кінця цієї війни моя безпосередня офіцерська служба в полку "Азов" - це 100%. У парламенті я буду просто лобіювати в необхідні моменти інтереси добровольчих батальйонів і Збройних сил", - сказав Білецький.

Як повідомляли, за розпорядженням міністра МВС Авакова,

батальйон "Азов" розширили до полку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram