ГоловнаСуспільствоЖиття

Названо найбільш корупційні області України

Генпрокуратура склала свій рейтинг

Названо найбільш корупційні області України
Фото: dw.de

Генеральна прокуратура склала рейтинг областей України, в яких заведено найбільше кримінальних справ пов'язаних із корупцією та хабарництвом. На першому місці - Дніпропетровщина.

Дніпропетровська, Донецька, Одеська, Луганська області та Київ увійшли до п'ятірки регіонів, в яких передано в суд найбільшу кількість кримінальних справ за статтями "корупція" і "хабарництво".

Надзвичайно важливим завданням залишається боротьба з корупцією та злочинністю, оскільки низька ефективність роботи правоохоронців у цій сфері руйнує довіру громадян до держави та затримує суспільний поступ. Це неприпустимо.

— Віктор Янукович, Президент України

Загалом цього року до суду вже скеровано 566 кримінальних справ стосовно 646 осіб, із них 65 особам обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Найбільше справ скеровано до суду прокуратурами Дніпропетровської (50), Донецької (44), Одеської (35), Луганської (31) областей і міста Києва (40).

Усього до кримінальної відповідальності за хабарництво притягнуто 289 осіб, з яких 47 державних службовців, 28 посадових осіб місцевого самоврядування та 40 посадових осіб органів державної влади.

Крім того, цього року до суду скеровано кримінальні справи про хабарництво щодо 47 співробітників органів міліції, 10 співробітників Державної кримінально-виконавчої служби, 10 податківців, 6 співробітників органів служби безпеки, 4 митників, 3 працівників Державної прикордонної служби, 2 прокурорів. До кримінальної відповідальності притягнуто 10 суддів.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вважає хабарництво - основним корупційним злочином в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram