ГоловнаСуспільствоЖиття

Уряд заборонить міжміські "маршрутки"

Пасажирські перевезення в Україні здійснюватимуть по-іншому.

Уряд заборонить міжміські "маршрутки"

Пасажирські перевезення в Україні на відстань понад 150 км повинні здійснювати тільки великими автобусами.

Про це під час "круглого столу" з проблем нелегальних перевезень на пасажирському автотранспорті заявив голова відомства Борис Колесніков, повідомляють у Мінінфраструктури.

"Возити пасажирів на старих спринтерах, часто переобладнаних із вантажних, ми не дозволимо", - наголосив міністр.

Крім того, за словами Б. Колеснікова, перевізники не зможуть подавати заявку на конкурс на право виконання пасажирських перевезень, вказавши в конкурсних умовах орендований рухомий склад. Таке рішення зумовлене тим, що багато перевізників виконують вимогу про наявність рухомого складу лише номінально.

"Наприклад, у заявці зазначено 10 нових автобусів, а на маршруті реально працює лише 2. Деякі з перевізників представляють один і той самий транспортний засіб відразу на кілька конкурсів - відповідно, на виконання рейсів на кількох абсолютно різних маршрутах", - додав голова Мінінфраструктури.

Також Б. Колесніков зазначив, що необхідно створити "чорний список" - базу перевізників, які систематично подають на участь у конкурсі орендований рухомий склад, а потім їздять на одному-двох автобусах.

"Якщо перевізник фальсифікував свої документи - його слід щонайменше на рік позбавляти права перевозити пасажирів. Просто позбавити перевізника ліцензії - не вихід", - заявив міністр.

Нагадаємо, 2012 року Міністерство інфраструктури прогнозує введення обов'язкового використання ременів безпеки на міжміських автобусних перевезеннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram