ГоловнаПолітика

ГПУ підозрює екс-заступника голови АП Чмиря в причетності до розгону Майдану

Слідчим надали інформацію про його телефонні переговори з 20 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

ГПУ підозрює екс-заступника голови АП Чмиря в причетності до розгону Майдану
Юрий Чмырь

Генеральна прокуратура підозрює колишнього заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича Юрія Чмиря в причетності до організації силового розгону активістів Євромайдану в 2014 році.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від 31 січня.

Зазначено, що департамент спеціальних розслідувань ГПУ попросив суд у своєму клопотанні надати доступ слідчим до інформації про розмови по мобільному зв'язку екс-заступника голови АП.

"У цьому кримінальному провадженні, зокрема, досліджуються обставини організації та проведення 18 і 19 лютого 2014 року антитерористичної операції в центральній частині Києва силами особового складу СБУ та МВС України. Досудовим розслідуванням встановлено, що в організації силового розгону правоохоронними органами учасників акцій у м. Києві 18 і 19 лютого 2014 року брав участь колишній заступник голови Адміністрації президента України з гуманітарних питань", - йдеться в судовому рішенні.

Суд задовольнив клопотання і надав Генпрокуратурі інформацію про переговори по мобільному зв'язку Чмиря за період з 20 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

Нагадаємо, в грудні 2013 року в адміністрації Януковича була створена ще одна посада заступника голови АП, на яку було призначено Чмиря. До цього він був головою Сумської ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram