ГоловнаПолітика

Два "кримських диверсанти" відмовилися від зізнань (оновлено)

Андрій Захтей і Євген Панов не визнають свою провину.

Два "кримських диверсанти" відмовилися від зізнань (оновлено)
Андрей Захтей
Фото: ФСБ РФ

Андрій Захтей, якого Росія звинувачує в підготовці диверсій в Криму, не визнає провину.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на адвокатів обвинуваченого.

"Ні, вину свою він не визнає", - заявив його захисник Ільнур Шарапов.

За словами його колеги Іллі Новікова, який підписав угоду на представлення інтересів Захтея в ЄСПЛ, в справі все ж є свідчення.

"Його поточна позиція, щоб ці свідчення не підтверджувати, на що ми вийдемо в результаті - невідомо", - сказав Новіков, додавши, що "немає жодної людини, яка б пройшла через це і не зізналася".

Оновлення. Громадянин України Євген Панов, якого також Росія звинувачує в підготовці терактів у Криму, заявив про свою невинність, повідомив "Інтерфаксу" його адвокат Дмитро Дінзе.

"Він безпосередньо тільки підтвердив факти, що перебував у певних точках, їздив на машині, зустрічався з людьми і збирався покинути півострів. Ні про яку злочинну діяльність мій підзахисний не заявляв", - сказав адвокат журналістам у понеділок.

Відповідаючи на питання про відео зі свідченнями, яке було показано на федеральних каналах, Дінзе повідомив: "Коли вас катують, ви на будь-яку камеру скажете що завгодно".

За словами Дінзе, його підзахисний лише виконував замовлення, працюючи в ролі таксиста.

Захист має намір звернутися в правоохоронні органи із заявою про застосування до нього насильства.

"Коли на голові пакет, тебе б'ють з усіх боків, не дають тобі їсти, а також, зі слів підзахисного, інші дії здійснюють, то складно впізнати кого-небудь. Після подачі нашої заяви, я думаю, що вдасться з'ясувати, хто були ці люди", - сказав Дінзе.

Захист припускає, що рана на обличчі, яка добре видна на відео з Пановим, була ним отримана "в результаті удару кастетом на пункті, коли він намагався виїхати (з території Криму)".

Адвокат розповів, що Панова затримано 7 серпня, наступного дня відправлено під адміністративний арешт за нецензурну лайку, і тільки 10 серпня затримано у справі про диверсійну діяльність в кабінеті слідчого.

Крім того, його підзахисний збирається скаржитися на своїх колишніх захисників через неякісну адвокатську допомогу, повідомив Дінзе.

Нагадаємо, про затримання трьох осіб, які нібито готували теракти в Криму ФСБ оголосила в серпні. Одним з них виявився виконроб з Євпаторії Андрій Захтей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram