ГоловнаПолітика

У Раді запропонували створити комісію для розслідування заяв Онищенка

Нардеп Ірина Луценко вважає матеріал у британській газеті The Independent замовним.

У Раді запропонували створити комісію для розслідування заяв Онищенка

Народний депутат Ірина Луценко заявила, що недавня публікація в британській газеті The Independent матеріалу про колишнього нардепа Олександра Онищенка має замовний характер. Про це вона заявила під час погоджувальної ради парламенту, пише "Українська правда".

"На сьогодні нова тема конфлікту - нібито про тотальну корупцію в парламенті. І найдивніше в цій ситуації те, що звинувачення нам висуває людина, яку звинуватили в корупції на газових угодах - присвоєння ним 3 млрд гривень. Я маю на увазі пана Онищенка. Публікація вийшла в газеті Independent, яка належить російському олігархові (Олександру) Лебедєву", - сказала вона.

За словами Луценко, розмістити цю статтю пропонували низці німецьких видань, але вони відмовилися. На її думку, мета таких публікацій - бажання розхитати ситуацію в Україні і домогтися позачергових виборів Верховної Ради.

"Недарма депутат-утікач намагається спричинити конфлікт між двома головними, найсильнішими, найбільшими фракціями, які утворили коаліцію - це БПП і "Народним фронтом", - наголосила вона.

На її думку, після невдачі з організацією масових протестів, Україну "атакують статтями, за якими ховаються дуже серйозні гроші", а здійснює цю атаку Москва.

Голова фракції Максим Бурбак заявив, що ця стаття може стати частиною загрози "політичної кризи, яка буде таранним випробуванням для країни на тлі війни й економічних викликів". Він також нагадав, що в статті Онищенко заявляв, що витратив $30 млн на дискредитацію уряду Арсенія Яценюка.

Голова Радикальної партії Олег Ляшко, своєю чергою, заявив, що сам раніше неодноразово звинувачував Онищенка в політичній корупції і підкупі політиків, але реакції на це не було. Він додав, що його фракція вимагає розслідування заяв Онищенка і вже підготувала проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з цього приводу.

Нагадаємо, СБУ підозрює Онищенка в держзраді. За даними спецслужби, нардеп отримав громадянство Росії "з метою ухилення від кримінальної відповідальності і погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram