ГоловнаСуспільствоПодії

"Народний фронт" заявив, що в будинок нардепа Котвіцького вистрілили з гранатомета

Поліція зі свого боку повідомляє, що в будинок кинули предмет, від якого загорілася стеля.

"Народний фронт" заявив, що в будинок нардепа Котвіцького вистрілили з гранатомета
Фото: facebook.com/Игорь Котвицкий

У ніч на неділю в селищі Високий (Харківська область) невідомі вистрілили з гранатомета в будинок народного депутата Ігоря Котвіцького з "Народного фронту".

"Ми розцінюємо цей злочин як замах на життя і здоров'я депутата Верховної Ради, а також як тиск і спроби залякати не тільки особисто Котвіцького, але і всіх членів нашої команди",- йдеться в заяві харківського "Народного фронту", текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна".

У партії вимагають розкрити злочин у найкоротші терміни, і надати Котвіцькому держохорону.

За інформацією відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, повідомлення про подію надійшло в Харківський відділ поліції о 2.00 неділі. "В селище Високий виїжджала слідчо-оперативна група. Встановлено, що невідомі кинули в господарчу будівлю на території домоволодіння невідомий предмет, від якого загорілася стеля. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Агентство РБК-Україна зі свого боку з посиланням на джерело в Генпрокуратурі пише, що була пошкоджена стіна будинку охорони, розташованого на території домоволодіння, яка належить сестрі Котвіцького.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.

Нагадаємо, Котвіцький - фігурант розслідування НАБУ. У березні минулого року, коли всі парламентарії подавали декларації про доходи, Котвіцький вказав заощадження і рахунки в розмірі 63,867 млн гривень. 19 серпня 2015 року він подав оновлений варіант декларації, вказавши, що його доходи становлять майже мільярд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram