ГоловнаПолітика

Суддя Вищого госпсуду Ємельянов сплатив 1,5 млн гривень застави

Вершителя "донецького правосуддя" не змогли взяти під варту.

Суддя Вищого госпсуду Ємельянов сплатив 1,5 млн гривень застави
Артур Емельянов
Фото: http://mignews.com.ua

Суддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов, підозрюваний у незаконному розподілі справ, вніс заставу 1,5 млн гривень.

Про це "Українські новини" повідомив його адвокат Ярослав Білявський.

"Заставу було внесено своєчасно, і орган слідства був повідомлений про це", - повідомив він, зазначивши, що заставу було сплачено впродовж п'яти днів з дня винесення рішення, тобто з 27 жовтня.

Також адвокат повідомив, що розгляд апеляції на запобіжний захід у понеділок не відбувся. Апеляційний суд Києва переніс розгляд справи на 22 листопада.

Нагадаємо, 18 жовтня Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Вищого господарського суду Віктору Татькову та колишньому заступникові голови суду Артуру Ємельянову в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри.

27 жовтня Ємельянову було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн. При цьому під варту його не брали, зобов'язавши не виїжджати за межі Київської області.

Минулого року Держфінмоніторинг домігся арешту 13 млн швейцарських франків (майже 300 млн гривень) на закордонних рахунках судді Артура Ємельянова. Разом з тим, як повідомляли ЗМІ, банкір, екс-співвласник банку "Родовід" Сергій Дядечко допоміг Ємельянову уникнути арешту цих коштів. Дядечко підтвердив у суді, що панамська компанія Restwood Products Corporation, рахунком якої в банку Liechten Steinische Landes-Bank AG, за даними Генпрокуратури, розпоряджалася екс-дружина судді Ємельянова Світлана, належить йому. Печерський райсуд Києва визнав, що у ГПУ немає достатніх доказів, що Світлана Ємельянова розпоряджалася цими грошима, і відхилив клопотання про арешт цих грошових коштів.

Татьков та Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створили систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram