ГоловнаПолітика

"Україна не має ядерного потенціалу", - Турчинов

Країна робить ставку на сучасні технології.

"Україна не має ядерного потенціалу", - Турчинов
Фото: Макс Требухов

Україна не має на сьогодні ядерного потенціалу, тому ставка робиться на виробництво сучасної зброї, яке дозволить ефективно захищати себе. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю Соні Кошкіній.

"Ядерного потенціалу у нас сьогодні немає. Але ми робимо ставку на сучасні військові технології, які, може, і не можна порівняти з ядерною зброєю, але дають можливість ефективно себе захищати", - зазначив Турчинов.

"Ми повинні себе захистити. Якщо ми не можемо зробити це в кількісному показнику, значить, повинні в якісному. Наша зброя має перевершувати те, чим нам загрожує ворог. І в цьому плані належить створити ще дуже і дуже багато. Нас позбавили потужного ядерного потенціалу - третього у світі (!) - в обмін на фіктивні гарантії безпеки, які нічим і ніким не підтверджені. У нас немає іншого виходу, як захищати себе самим. А без сучасної, нової, якісної зброї це практично неможливо", - додав голова РНБО.

При цьому він зазначив, що в Україні у зв'язку із цим проводяться, зокрема, секретні розробки.

Докладно про це читайте в повному тексті інтерв'ю "Олександр Турчинов: «У виборчому процесі немає нічого гіршого, ніж фальстарт. А в нас самі суцільні фальстарти»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram