ГоловнаПолітика

Бандити, які напали в Житомирі на 63-річного ізраїльського рабина, дестабілізують ситуацію в Україні, - рабин Києва

Правоохоронні органи повинні негайно знайти злочинців.

Рабин Менахем-Мендель Дейч
Рабин Менахем-Мендель Дейч

Бандити, що напали в Житомирі на 63-річного ізраїльського рабина Менахема-Менделя Дейча, дестабілізують ситуацію в Україні.

Про це LB.ua заявив головний рабин Києва та України Моше-Реувен Асман.

"Я впевнений, що ті мерзотники, які вчинили злочинний напад на літню людину і шанованого рабина - це перш за все вороги України. Ці бандити своїми діями дестабілізують ситуацію в країні, і я переконливо прошу правоохоронні органи негайно знайти злочинців", заявив Асман.

Він розповів, що в п'ятницю 7 жовтня невідомі бандити в Житомирі напали на 63-річного ізраїльського рабина Менахема-Менделя Дейча. Його знайшли непритомного біля міського вокзалу. Лікарі діагностували в нього важкі травми голови. Все обличчя потерпілого було вкрите гематомами від ударів. У нього вкрали ізраїльський паспорт, телефон і всі гроші.

Медичну допомогу рабину надали лікарі Житомира та Києва, які зробили дві операції на голові. Увечері 8 жовтня постраждалого доправили для операції в клініку Ізраїлю. За даними на ранок 10 жовтня, його стан залишається дуже важким - поранений не отямився навіть після зусиль ізраїльських медиків.

Потерпілий є батьком рабина столиці Білорусі Мінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram