ГоловнаПолітика

Наливайченко: слідство у справі MH17 підтвердить висновки СБУ, зроблені через день після катастрофи

Україна ще 18 липня 2014 року заявила, що "Боїнг" збили бойовики з російського "Бука".

Наливайченко: слідство у справі MH17 підтвердить висновки СБУ, зроблені через день після катастрофи
Фото: Макс Требухов

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що міжнародне кримінальне розслідування падіння малайзійського лайнера Boeing 777 підтвердить висновки спецслужби, які були зроблені менш ніж через добу після катастрофи.

"Нам знадобилося менше доби, щоб розкрити злочин бандитів, які збили пасажирський літак Malaysia Airlines 17 липня 2014 року над селом Грабове Донецької області. 19 липня 2014 року СБУ оприлюднила знімки пересування системи "Бук-М1" територією, що підконтрольна сепаратистам. Є також зафіксовані переговори злочинців, які миттєво стали надбанням громадськості. Мої професійні, патріотичні та самовіддані колеги в СБУ зробили все, щоб зібрати докази та інформацію, яка підтвердила, що установку привезли з Росії за день до катастрофи і повернули вночі після того, як збили лайнер. Ми змогли вказати навіть точку ймовірного пуску - в районі міста Торез", - нагадав Наливайченко в своєму фейсбуці.

Висновки СБУ були оприлюднені Наливайченком 18 липня 2014 року на спеціальному брифінгу.

Нагадаємо, сьогодні міжнародна слідча група, яка розслідує катастрофу над Україною пасажирського авіалайнера, що виконував рейс МН17, оголосить попередні результати своєї роботи.

Зокрема, слідчі повинні назвати точку, з якої було запущено ракету, що збила літак.

Джерела газети Guardian у дипломатичних колах уточнюють, що слідчі, радше за все, вкажуть на координати поблизу села Сніжне, яке контролювали проросійські озброєні формування, котрі називають себе "ДНР".

Конкретних винуватців поки що, найімовірніше, не назвуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram