ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав припинити розшук екс-міністра екології Злочевського

Адвокат заявив, що його підзахисний оголошений в розшук незаконно.

Суд зобов'язав припинити розшук екс-міністра екології Злочевського
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України прийняти рішення про припинення розшуку колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це йдеться у відповідній постанові судді Світлани Шапутько від 13 вересня.

"Встановити розумний строк для прийняття слідчим та/або слідчими слідчої групи у кримінальному провадженні законного і неупередженого рішення про припинення розшуку, з урахуванням висновків, викладених в мотивувальній частині цієї постанови", - йдеться в документі.

Суд також постановив встановити розумний строк для прийняття слідчим у кримінальному провадженні законного і неупередженого рішення про відновлення досудового розслідування.

Зазначається, що адвокат Злочевського Ярослав Белявський подавав клопотання з вимогою встановити термін 48 годин з моменту проголошення ухвали слідчого судді для прийняття слідчим у кримінальному провадженні рішення про припинення розшуку. Зокрема він стверджував, що Злочевський оголошений в розшук незаконно і всі процесуальні строки розслідування проти нього закінчилися.

Нагадаємо, в липні генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про порушення кримінальної справи щодо діяльності газодобувної компанії "Еско-Північ", пов'язаної з колишнім міністром екології та природних ресурсів Миколою Злочевським.

"Еско-Північ" входить до холдингу Burisma, де високі посади займають, зокрема, син віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський. Як повідомляється на сайті Burisma, "Еско-Північ" видобуває близько 80% газу холдингу. Родовища компанії розташовані в Харківській області України на території Дніпро-Донецького басейну. У Burisma також входять Перша українська газонафтова компанія "Парі" та "Алдеа".

Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевського було оголошено в розшук за підозрою у незаконному збагаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram