ГоловнаПолітика

Україна та Ізраїль домовилися прискорити переговори про ЗВТ

Порошенко та Рівлін обговорили розширення економічної співпраці між країнами.

Україна та Ізраїль домовилися прискорити переговори про ЗВТ
Фото: president.gov.ua

Президенти України та Ізраїлю Петро Порошенко і Реувен Рівлін домовилися про значне розширення економічної співпраці між країнами.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Ми домовилися про значне розширення економічної співпраці", - сказав Порошенко за підсумками переговорів. Він також підкреслив, що візит Рівліна в Україну має особливий, знаковий характер.

"Ми домовились прискорити переговори по укладанню Угоди про вільну торгівлю, тому що це єдиний антикризовий захід, який є абсолютно взаємовигідним. Я впевнений в тому, що найближчим часом ми зможемо продемонструвати прогрес в цьому напрямку", - зазначив Порошенко.

Сторони також домовилися про необхідність якнайшвидшого проведення чергового засідання Спільної українсько-ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічної співпраці.

"Очікую, що наші делегації досягнуть прогресу з питань подальшої лібералізації авіасполучення між нашими країнами – маємо прибрати будь-які перешкоди для ізраїльських і українських компаній. Ми домовилися про практичне започаткування співпраці у науково-технологічній галузі, розвитку туризму, співпраці в аграрній сфері. Особливо українців цікавить унікальний досвід ізраїльтян у зрошувальному землеробстві", - зазначив Порошенко.

Президент також повідомив, що запропонував ізраїльським партнерам та інвесторам взяти участь у масштабній приватизації, яка буде проходити в Україні у 2016-2017 роках.

"Ми почули високу зацікавленість в цьому напрямку", - додав Порошенко.

Глава держави також поінформував ізраїльського колегу про розвиток відносин з Європейським Союзом, зокрема про безвізовий режим та імплементацію Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

У свою чергу, президент Ізраїлю відзначив, що 25 років дипломатичних відносин з Україною - це не тільки "прекрасна нагода святкувати нашу співпрацю", але і можливість зробити багато корисного для громадян наших країн.

Рівлін також висловив подяку владі України "за боротьбу за реформи в енергетичній сфері і публічному адмініструванні".

Нагадаємо, президент Ізраїлю перебуває з візитом в Україні до 30 вересня. Він бере участь у жалобних заходах до 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram