ГоловнаПолітика

Луценко "за" розширення повноважень поліцейських

"Учинок поліцейських у Дніпрі - серйозний урок про те, як треба служити своїй батьківщині", - зазначив генпрокурор.

Луценко "за" розширення повноважень поліцейських
Фото: 24tv.ua

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що поліцейським потрібно на законодавчому рівні дати більше можливостей захищати своє життя. Про це він заявив на брифінгу в Дніпрі, повідомляє "112.Україна".

"Сьогодні можна сказати, що двоє поліцейських виконали свій обов'язок до кінця. Для багатьох людей, які служать у державних структурах, це повинно бути серйозним уроком того, як треба служити своїй батьківщині. Ці дві людини виконали присягу ціною свого життя. Я підтримую міністра внутрішніх справ у тому, щоб переглянути закон і дати більше можливостей поліцейським захищати своє життя", - заявив він.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ готується внести в парламент пакет законів про розширення прав поліцейського за принципом "презумпція правоти поліцейського". Ці зміни ініційовані після того, як уранці 25 вересня патрульний екіпаж у Дніпрі розстріляв порушник. Підозрюваним в убивстві патрульних виявився боєць батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Олександр Пугачов. Правоохоронці затримали його, коли він намагався за підробленими документами отримати допомогу в лікарні. Пугачов своєї провини не визнає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram