ГоловнаПолітика

Черненко заявив про особисту квоту Яценюка в новому складі ЦВК, "Народний фронт" заперечує

Керівництво НФ запевнило фракцію, що таких домовленостей не було.

Черненко заявив про особисту квоту Яценюка в новому складі ЦВК, "Народний фронт" заперечує
Александр Черненко
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від БПП Олександр Черненко заявив, що деякі кандидати до нового складу Центральної виборчої комісії були подані за особистою квотою Арсенія Яценюка.

"Фракція "Народного фронту" подала [своїх кандидатів], тільки одного вони там побачили. Але у фракції "Народного фронту" є лідер, який не є депутатом, і деякі за квотою "Народного фронту" - це були за квотою лідера, хоча фракція не вирішувала", - сказав він на круглому столі в Інституті Горшеніна.

При цьому нардеп Леонід Ємець, який представляє "Народний фронт", спростував заяву Черненка. Він розповів, що фракція порушувала це питання на зустрічі з Яценюком.

"Керівництво запевнило, що ніяких домовленостей не було, і ми ще раз на фракції офіційно підтвердили, що в нас є три кандидатури, а інші кандидатури нашими вважати не можна", - сказав Ємець.

Нагадаємо, партія "Народний фронт" подавала до складу ЦВК три кандидатури - Андрія Магеру, Леонтія Шипілова і Ганну Онищенко. З них у президентський проект постанови потрапив тільки Шипілов.

При цьому серед інших кандидатів є заступник міністра освіти і науки Роман Греба (прийшов у МОН після призначення міністром представника НФ Лілії Гриневич); юрист Олег Конопольський (був довіреною особою кандидата на пост президента України Арсенія Яценюка в 2009 році), Надія Синиця (була заступником міністра Кабінету Міністрів в уряді Яценюка).

Жодна з партій не визнала їх "своїми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram