ГоловнаПолітика

Посол України і Путін посперечалися про анексію Криму на саміті СНД

Україна виступила проти головування Росії в СНД.

Посол України і Путін посперечалися про анексію Криму на саміті СНД

Посол України в Киргизькій Республіці Микола Дорошенко на засіданні Ради голів держав-учасниць СНД у Бішкеку порушив питання про приналежність Криму.

Виступаючи перед президентами, в числі яких був і Путін, Дорошенко вказав на особливу позицію України щодо двох пунктів порядку денного: головування Росії в СНД в 2017 році і перепису населення в країнах СНД, який планується на 2020 рік.

"З огляду на те, що Росія порушила норми міжнародного права, анексувала частину території України та сприяє військовому конфлікту на сході України, українська сторона не сприймає передачу головування", - заявив Дорошенко.

Те ж саме, додав Дорошенко, стосується і участі Криму в перепису. "Якщо під час перепису РФ проведе і врахує населення, яке проживає на території України, анексованої РФ, результати перепису ми рахуватимемо нікчемними", - сказав він.

Після цього Путін попросив репліку. "Росія нічого не анексувала. Все, що сталося з Кримом - результат протиправних дій певних політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту", - заявив він.

З приводу головування Росії в СНД він сказав, що раз Україна не ратифікувала статут Співдружності, то і вносити свої пропозиції права не має.

Нагадаємо, посла України Миколу Дорошенка  призначив президент Петро Порошенко в червні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram