ГоловнаПолітика

ГПУ арештувала майно екс-голови податкової служби Головача на 480 млн гривень

Арештовано автопарк, котеджне містечко, а також кілька ресторанів і магазинів на Хрещатику.

ГПУ арештувала майно екс-голови податкової служби Головача на 480 млн гривень
Андрей Головач
Фото: sts.gov.ua

Генеральна прокуратура провела опис і арештувала майно колишнього першого заступника голови Державної податкової служби - начальника податкової міліції Андрія Головача і членів його сім'ї.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

"Розслідування проводиться за фактами незаконного відшкодування ПДВ підприємствам (ст. 209 КК України - легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), які перебували під контролем злочинної організації екс-чиновників Януковича, Азарова, Клименка на суму понад 3 млрд гривень", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що зазначені слідчі дії були проведені на об'єктах нерухомості, які були легалізовані підозрюваним, у тому числі на членів його сім'ї.

Зокрема, слідчі описали і вилучили автопарк (шість автомобілів), оформлений на сина підозрюваного. Крім того, описано й арештовано котеджне містечко, що належить на правах власності родичам підозрюваного, кілька ресторанів і магазинів елітного одягу на вулиці Хрещатик, які також оформлені на сім'ю екс-чиновника.

Загальна орієнтовна вартість описаного й арештованого майна становить майже 480 млн грн, з яких 468 млн грн - об'єкти нерухомості, 10 млн грн - рухоме майно.

Нагадаємо, 9 серпня співробітники військової прокуратури і Служби безпеки затримали і провели обшук у генерал-полковника Андрія Головача. Під час обшуку в екс-чиновника знайшли бюст Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram