ГоловнаПолітика

Прокуратура виявила операції на 1,6 млрд гривень на рахунках Головача

Колишній топ-податківець Януковича другий місяць перебуває під арештом.

Прокуратура виявила операції на 1,6 млрд гривень на рахунках Головача
Андрей Головач
Фото: sts.gov.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що через рахунки колишнього першого заступника голови Державної податкової служби Андрія Головача, якого заарештували в серпні, в 2013-2016 роках пройшло 1,6 млрд гривень.

"Встановлено, що з листопада 2013-го до дня арешту 12.08.2016 року на рахунках Головача і членів його сім'ї були проведені фінансові операції на загальну суму 1 млрд 600 млн грн. Це 61 млн доларів. Слідство здійснює заходи для встановлення походження цих коштів, звідки ці гроші надійшли і яким чином вони легалізовані. Всі ці кошти, які пройшли через рахунки, кваліфікуються слідством як відмивання коштів. Вдумайтеся в ці цифри: рухомого і нерухомого майна майже на мільярд гривень і рахунки 1 млрд 600 млн гривень. Це бюджет деяких міст", - повідомив Матіос на брифінгу в середу.

Головач є підозрюваним у справі про незаконне відшкодування ПДВ компаніям "Сім'ї" на суму понад 3 млрд гривень (ст. 209 КК України - відмивання доходів).

Головачу запропоновано укласти угоду зі слідством. Якщо він погодиться, то йому необхідно буде визнати провину, відшкодувати збитки, завдані державі і дати свідчення проти фігурантів. Якщо Головач не піде на ці умови, то до грудня обвинувальний акт буде передано до суду.

Слідчі описали і вилучили автопарк (шість автомобілів) сина Головача. Також у колишнього податківця знайшли декілька ресторанів, котеджне містечко на 14 будинків, магазин на Хрещатику. Загальна кількість описаного майна вказана близько 500 млн грн.

Нагадаємо, генерал-полковник Андрій Головач при Вікторі Януковичі був спочатку першим заступником начальника податкової міліції, а потім і начальником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram