ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила в розшук екс-"регіонала" Колесніченка за конфлікт в "Українському домі"

Досудове розслідування перебуває на завершальному етапі.

ГПУ оголосила в розшук екс-"регіонала" Колесніченка за конфлікт в "Українському домі"
Фото: Макс Левин

Колишнього депутата Верховної Ради, заступника голови фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка і двох високопоставлених чиновників правоохоронних органів оголошено в розшук у справі про конфлікт в "Українському домі" в 2010 році.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Встановлено, що колишній заступник начальника управління ГУ МВС у Києві разом із командиром полку міліції "Беркут", його заступником, командиром роти і підлеглими співробітниками, діючи за вказівкою народного депутата Колесніченка ... 8 квітня 2010 року в час проведення одного з відкритих заходів у великому виставковому залі "Українського дому" спровокували конфлікт і безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу, затримавши 14 з них, серед яких був Герой України, завдавши їм тілесних ушкоджень", - ідеться в повідомленні.

Крім того, зазначені особи завдали тілесних ушкоджень журналістові одного з телевізійних каналів, який намагався задокументувати їхні незаконні дії.

Командиру "Беркута", командиру роти і чотирьом їхнім підлеглим оголошено і вручено підозри за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України, протиправні дії В. Колесніченка кваліфіковано за ч. 4 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 365 КК України.

Слідчому судді внесено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді цілодобових домашніх арештів.

Крім того, стосовно двох підозрюваних, один з яких нині проходить службу в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції, а інший - в управлінні "Корпусу оперативно-раптової дії" (КОРД) ГУ Нацполіції в Києві, в суд внесено клопотання про відсторонення їх від займаних посад.

"Щодо Колесніченка, заступника начальника управління міліції та заступника командира спецпідрозділу "Беркут" судом надано дозвіл на їх затримання, їх оголошено в розшук. Зазначеним особам повідомлено про підозру у встановленому законом порядку", - уточнили в ГПУ.

Згідно з повідомленням, досудове розслідування перебуває на завершальному етапі.

Нагадаємо, у вересні минулого року суд дозволив заочний процес стосовно Колесніченка. За даними ЗМІ, екс-нардеп проживає в Севастополі і не має наміру повертатися в Україну. У січні СБУ оголосила його в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram