ГоловнаПолітика

Біля адмінкордону з Кримом з боку РФ з'явився "Град", - Генштаб

Біля КПВВ "Чонгар" і пункту пропуску "Каланчак" російські військові риють окопи і траншеї.

Біля адмінкордону з Кримом з боку РФ з'явився "Град", - Генштаб
Фото: mil.gov.ua

Біля КПВВ "Чонгар" в окупованому Криму з боку Росії з'явилася установка "Град". Про це спікер Генштабу Владислав Селезньов повідомив в ефірі "112 Україна".

"На Армянському напрямку прибули 5 вантажівок КамАЗ і недавно там з'явилася одна одиниця БМ-21 "Град", - заявив Селезньов.

Спікер Генштабу повідомив, що, починаючи з 14:15, на Джанкойському напрямку механізована рота ЗС РФ на автомобілях прибула, розгорнулася в бойовому порядку і проводить інженерні заходи буквально за два кілометри від пункту пропуску "Чонгар". Такі ж дії відбуваються на Армянському напрямку.

За його словами, в районі пункту пропуску "Каланчак" на відстані від 500 до 1000 м від лінії адмінкордону між Херсонською областю та окупованою територією Криму російські військовослужбовці також проводять заходи з інженерного обладнання кордону. Вони риють окопи, траншеї. На кожному з напрямків перебуває до 100 військовослужбовців.

"Ми спостерігаємо за цією ситуацією і готові до будь-якого варіанту розвитку ситуації", - сказав Селезньов.

10 серпня ФСБ РФ заявила про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибель під час сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що Крим обстрілювали з материкової частини України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність усі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

За даними ГУР, у Криму відбулася збройна сутичка з використанням стрілецької зброї між військовослужбовцями ЗС РФ і прикордонною службою Федеральної служби безпеки РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram