ГоловнаПолітика

СБУ затримала агітатора фейкової "Київської народної республіки"

У зловмисника вилучили матеріали із закликами про проведення "народного референдуму" в Києві.

СБУ затримала агітатора фейкової "Київської народної республіки"
Фото: пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки України затримали в столиці агітатора фейкової "Київської народної республіки", інформує прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, чоловік розмістив на комп'ютерах однієї з соціальних установ Києва, встановлених для відвідувачів, електронні версії листівок із закликами до створення "народної республіки".

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника співробітники спецслужби виявили в електронній пошті листи від адресатів із тимчасово окупованих терористами територій із макетами сепаратистських "агіток".

Правоохоронці також вилучили у зловмисника матеріали із закликами про проведення "народного референдуму" щодо створення т. зв. "Київської республіки".

У рамках досудового слідства співробітники СБУ перевіряють коло контактів агітатора, колишнього працівника однієї зі столичних муніципальних установ.

Зловмисникові оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Йому загрожує обмеження волі на термін від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін.

Нагадаємо, в липні СБУ затримала лідера харківських сепаратистів Андрія Бородавку, депортованого з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram