ГоловнаПолітика

Луценко допустив участь Паскала у розслідуванні вбивства Шеремета

У понеділок генпрокурор має намір зустрітися з двома "кращими слідчими по резонансних вбивствах"

Луценко допустив участь Паскала у розслідуванні вбивства Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

До розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета можуть залучити звільненого раніше з МВС Василя Паскала. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У нас є домовленість про можливість його залучення до слідства, незважаючи на те, що він зараз звільнений з органів внутрішніх справ України. Я думаю це той випадок, який якраз може дати підстави для виключення з загальних правил і повернути його до роботи", - вважає Луценко.

Також у понеділок генпрокурор має намір зустрітися з двома "кращими слідчими по резонансних вбивствах, які залишилися в Генеральній прокуратурі", і, ймовірно, вони приступлять до роботи разом з Паскалем в складі загальної слідчо-оперативної групи.

Нагадаємо, 29 листопада 2015 року Василь Паскал, який напередодні був призначений на посаду заступника глави Національної поліції, написав рапорт на звільнення.

Паскал, колишній заступник міністра внутрішніх справ, на початку листопада перейшов на посаду першого заступника голови Національної поліції - начальника кримінальної поліції.

Василь Паскал обіймав керівні посади в МВС за часів президентства Віктора Януковича. З листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Паскал повинен був підпасти під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років.

Незважаючи на це, в грудні 2014 року він став заступником Міністра внутрішніх справ. Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

У МВС заявили, що Паскал не причетний до злочинів проти Майдану. Це було підтверджено Управлінням спецрозслідування Генпрокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram