ГоловнаПолітика

Бурбак розповів, що Яценюк робить у Вашингтоні

Колишній прем'єр говорив про Мінський процес і обороноздатність України

Бурбак розповів, що Яценюк робить у Вашингтоні
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр Арсеній Яценюк поїхав до Вашингтона, щоб обговорити з керівництвом США політичні пріоритети України - зміцнення незалежності і посилення обороноздатності.

Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Наш лідер у Вашингтоні говорить про пріоритети України. Про ключові принципи, які відстоює партія у все більш складній військово-політичній та міжнародній ситуації. Йдеться і про життєво важливі реформи, які запустив Яценюк і які ми вимагаємо продовжувати", - цитує Бурбака прес-служба НФ.

За його словами, ключовий меседж Яценюка - це дотримання суверенітету і територіальної цілісності України в рамках Мінського процесу.

"Яценюк підтвердив американському керівництву послідовну позицію "Народного фронту": Росія мусить виконати всі її зобов'язання за "Мінськими угодами". Цитую Арсенія Петровича: "Росія повинна забратися з української території". Причому це, зазначив наш лідер, стосується і Донбасу, і Криму. Це те, що прем'єр Яценюк повторював на кожній своїй міжнародній зустрічі, то, що ми говоримо у Верховній Раді. І поки що ці вимоги не виконано, - і мови не може бути про так звані вибори на окупованій території або про зняття з Росії міжнародних санкцій", - зазначив Бурбак.

Іншим пріоритетом "Народного фронту", за його словами, є посилення ролі України в європейській безпеці.

"Арсеній Яценюк у Вашингтоні підкреслив, що безпека України залежить насамперед від самої України. Від українського лідерства, від рішень самих українських політиків. Якщо будемо послідовні, рішучі і єдині у захисті нашої незалежності, у продовженні реформ - нам будуть допомагати партнери, до нашої позиції будуть дослухатися. Понад те, Яценюк зазначив, що у непростий для Європейського Союзу момент роль незалежної України зростає. Америка буде ще сильніше підтримувати Україну в такі складні для Європи часи, адже ми захищаємо європейські кордони", - сказав Бурбак.

Зокрема, зазначив він, Яценюк заявив про вимогу "Народного фронту" посилити обороноздатність.

"На американських зустрічах йшлося про посилення обороноздатності України. Це одна з ключових реформ Арсенія Яценюка. Він за два роки забезпечив безпрецедентне збільшення бюджетних витрат на оборону, потрійне підвищення зарплат військових, масове переозброєння. "Народний фронт" вимагає, щоб цей темп зберігався, щоб цей курс продовжував діючий уряд. У Вашингтоні Яценюк обговорює збільшення військово-технічної допомоги Україні", - повідомив голова фракції "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram