ГоловнаПолітика

Муженко повідомив про військову загрозу для України з півдня і північного сходу

Генштаб опрацьовує "дуже поганий сценарій" вторгнення РФ в Україні.

Муженко повідомив про військову загрозу для України з півдня і північного сходу
Фото: mil.gov.ua

Начальник Генерального штабу Збройних Сил Віктор Муженко заявив, що загроза військового характеру для України існує не тільки на Донбасі, а й на півдні і північному сході.

"Ми пропонуємо нашим партнерам на різних рівнях документальні підтвердження присутності російських військ і говоримо про загрозу Україні не тільки з південно-східного напрямку, не тільки Донбасу, а взагалі, і на сьогодні ці загрози досить серйозні. Неправильно розуміти, що загроза військового характеру Україні існує тільки на Донбасі. Ні", - заявив він УНІАН.

Муженко зазначив, що нарощується військова присутність Росії в окупованому нею Криму, а поруч з кордоном України, у Воронезькій і Смоленській областях, формуються потужні об'єднання.

Начальник Генштабу заявив, що на сьогодні військові розглядають кілька сценаріїв, у тому числі і можливість масштабної агресії щодо України.

"Це дуже поганий сценарій, але ми змушені, ми повинні його розглядати, опрацьовувати, проводити відповідні навчання для адекватного реагування на цю загрозу", - підкреслив він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов сьогодні заявив, що Росія шантажує Україну загостренням на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram