ГоловнаПолітика

НАБУ затримало чиновника, який організував розтрату кіотських грошей

Більш як 480 млн грн пішло на заміну світильників

НАБУ затримало чиновника, який організував розтрату кіотських грошей
Антикоррупционное бюро

Детективи Національного антикорупційного бюро України в понеділок, 16 травня, затримали секретаря комітету з державних закупівель ДП "Українські екологічні інвестиції" за підозрою в замаху на розтрату державних коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

Як встановлено в процесі розслідування, чиновник у змові з групою осіб організував придбання фіктивних суб'єктів господарської діяльності і забезпечив їх перемогу при проведенні процедур державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на суму понад 480 млн грн. Предметом тендеру передбачалося проведення капітального ремонту шляхом переоснащення світильників з лампами розжарювання на світильники на основі LED-технологій.

Слідчі дії в цьому кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші співучасники злочину. Секретарю комітету повідомлено про підозру, готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Україна в 2009-2010 роках отримала 470 мільйонів євро від Японії та Іспанії від продажу квот за Кіотським протоколом. Україна повинна була витратити кошти на узгоджені з цими країнами проекти до кінця 2012 року, проте не зуміла цього зробити. На щастя, Іспанію і три японських контрагенти вдалося переконати продовжити терміни освоєння грошей і не забирати їх назад. З четвертою приватною японською компанією переговори станом на осінь 2015 року тривали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram