ГоловнаПолітика

Порошенко підрахував Ленінів, що впали

В Україні залишилося до тисячі монументів вождю.

Порошенко підрахував Ленінів, що впали
Архив
Фото: www.061.ua

В Україні з грудня 2013 року демонтовано близько тисячі пам'ятників Леніну, заявив президент Петро Порошенко.

Про це він сказав на церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" в Києві.

За його словами, знесли також 150 пам'ятників іншим радянським діячам.

"Ви тільки уявіть, як була засмічена Україна цим радянсько-російським ідеологічним мотлохом! Навіть при таких темпах демонтажу в країні ще досі залишається до тисячі монументів кривавому Іллічу", - зазначив Порошенко.

Він також повідомив, що на сьогодні в Україні декомунізовано майже 700 населених пунктів і 15 районів та чекають своєї черги ще 300 населених пунктів і 11 районів.

"Зараз шістьма постановами Верховної Ради перейменовано 688 населених пунктів і 15 районів. Протягом останніх півтора років в обласних центрах України змінено назви більш як тисяча вулиць. Своєї черги чекають ще 11 районів і близько 300 населених пунктів, з них два - обласні центри. Чи допустимо, щоб великі і славні міста України носили імена більшовицьких катів Кірова, Дзержинського, Петровського? "- обурився Порошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада у четвер, 12 травня, перейменувала близько 220 населених пунктів у 18 областях України в рамках закону про декомунізацію. Крім того, депутати перейменували 74 населених пункти і три райони на окупованій території Донецької та Луганської областей, а також 70 населених пунктів і п'ять районів у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram