ГоловнаПолітика

Тука підтвердив, що подав у відставку ще до призначення в Кабмін

Екс-губернатор зрозумів, що в Луганську його не залишать.

Тука підтвердив, що подав у відставку ще до призначення в Кабмін
Фото: 24tv.ua

Новопризначений заступник міністра щодо окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука підтвердив в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною", що написав заяву про відставку з посади голови Луганської ВГА ще до того, як отримав пропозицію про роботу в Кабміні.

Свої дії він аргументував тим, що розумів: у Луганську його не залишать, оскільки півроку він "отримував від Президента і від Адміністрації президента пропозиції повернутися до Києва на ті чи інші посади":

"Питання стояло не так: залишуся я в Луганську чи ні, а де мене ефективніше використовувати в Києві", - розповів Тука. Однак своє рішення він не афішував навмисно, щоб "та сволота, яка залишилася на місцях і яку не вдалося змінити, не почала танцювати лезгинку".

При цьому Тука не заперечує, що в середині квітня зустрічався в Адміністрації президента із заступником голови АП Віталієм Ковальчуком, який запропонував йому зайняти посаду заступника міністра оборони.

"Мені озвучили пропозицію перейти на роботу в Міністерство оборони - на посаду, яку раніше займав Юрій Гусєв. Це не викликало в мене особливого захоплення з двох причин. По-перше, я не хотів залишати Луганську область, не завершивши розпочате. За моїми припущеннями, потрібно для цього ще мінімум три місяці.

З іншого боку, знайомі хлопці з Міноборони повідомили, що найближчим часом такої посади в структурі Міноборони може не стати - в зв'язку з внутрішньою реформою, переходом на стандарти НАТО, її ліквідують. Тому подібна пропозиція викликала в мене якийсь сумбур", - зізнався екс-губернатор.

При цьому він заявив, що погодився на роботу в міністерстві почасти з тієї причини, що його очолює Вадим Черниш.

"Ця пропозиція прозвучала як альтернатива. До того ж, Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і переміщених осіб очолює людина, з якою я знайомий уже практично рік (Вадим Черниш, - ред.). Тому на мою згоду знадобилося секунд 30".

Докладніше про це читайте в повній версії інтерв'ю "Георгій Тука: «Річ у тім, що в Києві немає війни»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram