ГоловнаПолітика

Гройсман відмовився ініціювати відставку Москаля

Прем'єр запросив голову Закарпатської ОДА в Київ наступного тижня

Гройсман відмовився ініціювати відставку Москаля
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не має наміру ініціювати звільнення голови Закарпатської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

"Хочу через Фейсбук відповісти Геннадію Геннадійовичу Москалю, оскільки і він звернувся до мене через Інтернет.

Щодо ситуації з контрабандою на Закарпатській митниці, про яку Ви пишете. Для мене немає жодного значення, яка контрабанда йде через митницю - деревина, цигарки, горіхи, спирт чи ще щось. Те, що ми маємо зробити, - не вирішувати, яка контрабанда гірша, а зупинити будь-яку контрабанду взагалі", - написав прем'єр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він також повідомив, що звернеться до Служби безпеки і в Антикорупційне бюро з вимогою перевірити всі ті факти, які голова Закарпатської ОДА навів у своєму листі.

"Друге. Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадійовичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюся. Роботи, яку маємо зробити – і, сподіваюсь, спільно - багато. Давайте разом закладемо нову традицію призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці", - додав Гройсман.

Він також повідомив, що завтра відвідає з візитом Львівську область. Прем'єр планує відвідати один з прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці.

"А на Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю в себе наступного тижня", - додав Гройсман.

Нагадаємо, раніше Москаль звернувся до прем'єр-міністра з проханням ініціювати його відставку, оскільки з ним не було погоджено призначення в.о. начальника Закарпатської митниці. Він також заявив, що з 7 травня йде у відставку і не буде виходити на роботу, поки цю посаду не повернуть Володимиру Колеснікову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram