ГоловнаПолітика

ЄС закликав негайно скасувати рішення про заборону Меджлісу в Криму

Блокування роботи організації є "кричущою атакою на права кримських татар"

ЄС закликав негайно скасувати рішення про заборону Меджлісу в Криму
Фото: vesti-ukr.com/Владислав Сергиенко

Європейський Союз засуджує намір заборонити діяльність Меджлісу кримських татар в анексованому Росією Криму.

Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Україні у Фейсбуці.

"Учорашнє рішення так званого «прокурора» Криму припинити діяльність Меджлісу, органу самоврядування кримських татар, є вкрай тривожним і представляє собою кричущу атаку на права кримських татар", - наголошено в заяві.

В ЄС підкреслюють, що це рішення було прийнято в контексті судової справи про заборону Меджлісу як "екстремістської організації" і "має бути негайно скасовано".

"Євросоюз послідовно висловлював своє занепокоєння у зв’язку з погіршенням ситуації з правами людини на Кримському півострові з часу його незаконної анексії Російською Федерацією у 2014 році, включаючи переслідування осіб, які належать до меншин. ЄС повторно закликає до повного дотримання міжнародних стандартів із прав людини та інших зобов’язань у рамках міжнародного права", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, на початку березня у "Верховному суді Криму" почався розгляд позову про визнання Меджлісу екстремістською організацією і про його заборону.

13 квітня "прокурор" Криму Наталія Поклонська винесла припис призупинити діяльність Меджлісу. У зв'язку із цим голова організації Рефат Чубаров закликав терміново скликати Радбез ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram