ГоловнаПолітика

Слідчі ГПУ просять взяти Каська під варту

Екс-заступника генпрокурора також звинуватили у перевищенні службових повноважень

Слідчі ГПУ просять взяти Каська під варту
Фото: nv.ua

Співробітники Генеральної прокуратури допитали колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська, якого підозрюють у махінаціях зі службовим житлом.

За словами Каська, слідчі вручили йому клопотання про взяття під варту

"Єдиною метою сьогоднішнього мого виклику на допит було вручення мені клопотання про взяття мене під варту. Це клопотання сьогодні подається до Печерського суду, ми готуємося до захисту", - сказав він журналістам, зазначивши, що засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу відбудеться сьогодні або завтра, 14 квітня.

Касько також зазначив, що прокурором у цій справі виступає в.о. генпрокурора Юрій Севрук та заступник генпрокурора Роман Говда.

Крім того, за словами Каська, після виходу з допиту йому вручили повістку з викликом в іншій кримінальній справі у ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення владних або службових повноважень).

Раніше один з адвокатів Каська Андрій Стельмащук заявив, що повістки Касько не отримував, але на допит все ж прийшов.

"Віталій Касько прибув на допит у ГПУ. Таке враження, що нас не чекали", - написав Стельмащук у Фейсбуці і оприлюднив фотографію слідчого у спортивному костюмі.

Нагадаємо, в ніч на понеділок слідчий ГПУ вручив Каську підозру в махінаціях зі службовим житлом. Екс-заступник генпрокурора відмовився прийти на допит, мотивуючи своє рішення тим, що, згідно зі ст. 135 КПК, повістку треба відправляти мінімум за три дні до дати допиту.

Повідомлення про те, що ГПУ знову має намір допитати Каська було опубліковано на сайті ГПУ.

За версією слідства, у 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру у Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Касько виділили трикімнатну квартиру в тому-таки Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Касько, виключили з переліку службових. У березня 2014 року Касько її приватизував.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням генпрокурора Віктора Шокіна заарештував квартиру Каська, заборонивши її передавати і відчужувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram